2022. március 13., vasárnap

Kókuszos ujjlenyomat keksz

A kókuszos kekszfészekben mogyorókrém várakozik - csak szólok, hogy nagyon ütős darab!





Kókuszos-mogyorókrémes ujjlenyomat keksz

Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók:

 

15 dkg vaj

30 dkg liszt

10 dkg cukor

1 tojás sárgája

1 cs. vaníliás cukor

 

A forgatáshoz:

1 tojás fehérje

1 ek víz

5 dkg kókuszreszelék

 

A töltéshez:

mogyorókrém

 

A puha vajat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a tojás sárgájával, majd hozzáadjuk a lisztet, és tésztává gyúrjuk.

A puha tésztából 3-4 rudat formázunk, s hűtőbe tesszük 1 órát pihenni.

A pihentetés után a tésztarudakat kivesszük a hűtőből, kicsit hagyjuk olvadni, majd éles késsel vágjuk fel kis szeletekre.

A szeletekből két tenyerünk között formáljunk golyóbisokat.

A tojásfehérjét könnyedén keverjük el a vízzel, mintha pl. rántottát készítenénk, nem kell habbá verni! A tésztagolyókat forgassuk meg a vizes fehérjében, majd hempergessük meg kókuszreszelékben.

A kókuszos golyókat ültessük sütőpapírral borított tepsire egymáshoz ne túl közel, majd egy vízbe mártott, gömbölyű végű fakanál nyelével óvatosan alakítsunk ki mindegyikben a mélyedést.

180 fokos sütőben kb. 10-12 perc alatt süssük addig, míg a kókusz halvány aranyszínűvé válik a kekszeken.

Hagyjuk teljesen kihűlni a tepsin, mert forrón-melegen nagyon törékeny, de kihűlve tökéletesre szilárdul.

Ha kihűltek a kekszek, mindegyik mélyedésbe kanalazzunk mogyorókrémet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.