A kókuszos kekszfészekben mogyorókrém várakozik - csak szólok, hogy nagyon ütős darab!
Kókuszos-mogyorókrémes ujjlenyomat keksz
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók:
15 dkg vaj
30 dkg liszt
10 dkg cukor
1 tojás sárgája
1 cs. vaníliás cukor
A forgatáshoz:
1 tojás fehérje
1 ek víz
5 dkg kókuszreszelék
A töltéshez:
mogyorókrém
A puha vajat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a tojás sárgájával, majd hozzáadjuk a lisztet, és tésztává gyúrjuk.
A puha tésztából 3-4 rudat formázunk, s hűtőbe tesszük 1 órát pihenni.
A pihentetés után a tésztarudakat kivesszük a hűtőből, kicsit hagyjuk olvadni, majd éles késsel vágjuk fel kis szeletekre.
A szeletekből két tenyerünk között formáljunk golyóbisokat.
A tojásfehérjét könnyedén keverjük el a vízzel, mintha pl. rántottát készítenénk, nem kell habbá verni! A tésztagolyókat forgassuk meg a vizes fehérjében, majd hempergessük meg kókuszreszelékben.
A kókuszos golyókat ültessük sütőpapírral borított tepsire egymáshoz ne túl közel, majd egy vízbe mártott, gömbölyű végű fakanál nyelével óvatosan alakítsunk ki mindegyikben a mélyedést.
180 fokos sütőben kb. 10-12 perc alatt süssük addig, míg a kókusz halvány aranyszínűvé válik a kekszeken.
Hagyjuk teljesen kihűlni a tepsin, mert forrón-melegen nagyon törékeny, de kihűlve tökéletesre szilárdul.
Ha kihűltek a kekszek, mindegyik mélyedésbe kanalazzunk mogyorókrémet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.