Ha gyorsan kellene valami péksütemény, süssünk sütőporral!
Fetás, zöldfűszeres, cukkinis scone
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók:
25 dkg cukkini
25 dkg liszt
1 tk sütőpor
7,5 dkg hideg vaj
10 dkg feta
1 tojás
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint friss/szárított kakukkfű és bazsalikom
só és bors
A cukkinit megmossuk, két végét levágjuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Besózzuk, félretesszük, hogy levet eresszen.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval és borssal, majd elmorzsoljuk benne a hideg vajat.
A cukkinit alaposan kifacsarjuk, a vajas morzsához adjuk.
Belemorzsoljuk a fetát, a zúzott fokhagymát és a fűszernövékenyeket, végül a tojás hozzáadásával gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk.
15 percre hűtőbe tesszük.
Enyhén lisztezett munkapulton 3 cm vastagra nyújtjuk, és 6 cm átmérőjű pogácsákat szaggatunk a tésztából.
Sütőpapírral borított tepsire ültetjük őket, és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Ehetjük mini péksüteményként, süthetünk mellé tükörtojást.
A kész, kihűlt sütemény remekül fagyasztható!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.