A tavasz ugyan már a kertek alatt jár - de csípősek a napok. Jólesik még a forró, fűszeres, boros krémleves!
Fehérboros karfiol krémleves
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
1 ek kacsazsír
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
40 dkg karfiol
1 dl fehérbor
2 dl habtejszín (állati eredetű, 30%-os)
só és bors
frissen reszelt szerecsendió
A megolvasztott kacsazsíron puhára pároljuk a megtisztított, vékony karikákra vágott vöröshagymát.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és a kisebb rózsákra bontott karfiolt, 1-2 percig élénk tűzön pirítjuk, majd felöntjük fehérborral és vízzel.
Fűszerezzük sóval és borssal, majd fedő alatt, takaréklángon puhára főzzük.
A tűzről lehúzva botmixerrel krémesre zúzzuk, majd vékony sugárban hozzácsurgatjuk a tejszínt, frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük, 1-2 perc alatt kiforraljuk.
Tetszőleges levesbetéttel – szárazon pirított tökmag, kenyérkockák, levesgyöngy, stb. -, forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.