Gyümölcs és hús! Nálunk nagyon kedvelt fogás - tegyétek csak próbára!
Ananászos-gombás harcsa
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
50 dkg afrikai harcsafilé (vagy más tömött húsú halfilé)
50 dkg gomba
½ friss ananász vagy konzerv ananász alaposan lecsöpögtetve
2 dl habtejszín (30%-os, állati eredetű)
1 ek étkezési keményítő
só és bors
A halat leöblítjük, papírtörlővel leszárítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd forró olajon mindkét oldalát pirosra sütjük.
Az ananászt 1,5-2 cm vastagra felkarikázzuk. Héját levágjuk, majd falatnyi kockákra daraboljuk.
Ha konzervet használunk, levéből emeljük ki és csepegtessük le.
A vöröshagymát és a gombát megtisztítjuk, s felszeleteljük.
A hagymát kevés zsiradékon puhára pároljuk. Hozzáadjuk a gombaszeleteket, élénk tűzön pirítjuk, majd belekeverjük az ananászkockákat is, és készre főzzük.
A keményítőt pici hideg vízzel, majd a tejszínnel simára keverjük, a gombás-ananászos raguhoz csurgatjuk, 1-2 perc alatt kiforraljuk.
Sóval, borssal ízesítjük, majd a kisütött halszeletek mellé, tetszőleges körettel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.