Hétköznapi gyors. Gyors és finom!
Almás-brokkolis harcsa
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók:
1 ek kacsazsír
1 fej vöröshagyma
50 dkg harcsafilé (vagy más tömött húsú halfilé)
0,5 dl fehérbor
30 dkg brokkoli
2-3 db alma
2 dl tejszín
1 tk étkezési keményítő
só és bors
frissen őrölt szerecsendió
A kacsazsíron puhára pároljuk a vékony karikákra vágott, megtisztított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a falatnyi kockákra vágott harcsát is, s erős tűzön, óvatosan kevergetve fehéredésig sütjük.
Az energiát takarékra állítjuk, felöntjük fehérborral, és fedő alatt puhára pároljuk.
A brokkolit kisebb rózsákra bontjuk, sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, s a megpuhult halhoz adjuk.
Az almát megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk, és a brokkolis harcsához keverjük.
Néhány percig együtt pároljuk, az alma maradjon roppanós.
A keményítőt kevés hideg vízzel, majd a tejszínnel simára keverjük, a raguhoz csurgatjuk, kiforraljuk.
Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, s azon forrón, tetszőleges körettel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.