Húsmentes finomság hétköznapra, őrületes ízkavalkád!
Paradicsomos gombaragu mogyorós morzsával
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
5 dkg szikkadt (kovászos) kenyérből készült morzsa
olívaolaj
2 dkg mogyoró
4 gerezd fokhagyma
3 ág friss kakukkfű
40 dkg vegyes gomba
1 doboz hámozott paradicsom
30 dkg penne tészta
só és bors
1 tk chilipehely – opcionális
reszelt parmezán
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és ráhintjük a kenyérmorzsát. Hozzáadjuk a durvára tört mogyorót, 2 gerezd zúzott fokhagymát, és a kakukkfű levélkéit, és pirítsuk addig, míg illatos és ropogós morzsává válik.
A megtisztított, feldarabolt gombákat száraz, nagyon forró serpenyőbe halmozzuk, s 1 percig nagyon erős lángos pirítjuk. Ízesítjük a maradék zúzott fokhagymával, chilipehellyel, aki szereti, s meglocsoljuk 1 evőkanálnyi olívaolajjal. 3 perc pirítás után felöntjük a hámozott paradicsom konzervvel, s még egy kevés vízzel, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk besűrűsödni.
A tésztát a csomagoláson látható utasítás szerint kifőzzük, leszűrjük úgy, hogy a főzővízből fogjuk fel egy bögrényit. A forró tésztát összeforgatjuk a paradicsomos gombaraguval, ha nagyon sűrű, adjunk hozzá apránként a félretett főzővízből.
A tányérokba szétosztott tésztát hintsük meg a mogyorós-kakukkfüves morzsával és reszelt parmezánnal.
Ihlet: Jamie Oliver - Vega