Képzeljétek azt, hogy a padlizsán hús... s használjátok olyan kreatívan!
Ez az étel mennyei volt!
Padlizsán Stroganoff módra
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
75 dkg padlizsán
40 dkg gomba
5-6 db csemegeuborka
1 tk mustár
1 tk étkezési keményítő
2 dl habtejszín (állati eredetű, 30%-os)
só és bors
A padlizsánt megmossuk, két végét levágjuk, és 3x3 cm-es kockákra vágjuk. Meghintjük sóval, néhány kanál olívaolajjal összeforgatjuk, és sütőpapírral borított tepsire terítve 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Míg a padlizsán sül, kevés zsiradékon puhára pároljuk a megtisztított, vékony karikákra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a szintén megtisztított, felkockázott gombát, élénk tűzön zsírjára sütjük.
Ízesítjük a felcsíkozott csemegeuborkával, sóval és borssal, zúzott fokhagymával, majd hozzáadjuk a megsült padlizsánkockákat is.
A keményítőt pici hideg vízzel, majd a tejszínnel simára keverjük, a gombás-padlizsános raguhoz csurgatjuk, 1-2 perc alatt kiforraljuk.
Azon forrón, tetszőleges körettel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.