2022. január 15., szombat

Nutellás fenyő

 

Van, akinél még áll a karácsonyfa? :-)

Ha már leszedtétek a díszeket, idézzétek meg a fenyőt így Nutellával!




Nutellás fenyő

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók:

 

50 dkg fagyasztott leveles tészta

Nutella

1 tojás

porcukor

 

A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni, majd lisztezett munkapulton nyújtsuk ki 3 mm vastagságúra, téglalap alakúra.

Helyezzük át egy sütőpapírra, hogy később már ne kelljen mozgatnunk!

Hajtsuk félbe a tésztát, mint egy füzetet, és egy éles késsel vágjunk le a két keskenyebb oldaláról 1-1 háromszöget, majd alul is alakítsuk ki a fenyő törzsét-talpát.

Nyissuk ki tésztát, és az egyik fenyő-felet kenjük be teljesen Nutellával ne túl vastagon, hogy sülés közben ne folyjon szét.

Hajtsuk rá vissza az üresen maradt fenyő-felet, gyöngéden nyomkodjuk le, majd éles késsel a képzeletbeli törzsére merőlegesen vágjunk 1-1,5 cm széles ágakat.

Ezeket az ágakat egyenként csavarjuk meg spirálisan, ha kell, munka közben töröljük a kezünket, hogy ne maszatoljuk nagyon össze a tésztát.

Sütés előtt kenjük le felvert tojással a fenyőt, majd 200 fokosra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük aranyszínűre.

Havat imitálva meghinthetjük porcukorral az „ágak” végét, miután langyosra hűlt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.