2022. január 10., hétfő

Mustáros-ketchupos csirkemáj

Hét eleje - jöjjön egy hétköznapi gyors!

Pici előkészítő munka, aztán a javát a sütő elvégzi :-)





Mustáros, ketchupos csirkemáj

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók:

 

50 dkg csirkemáj

1 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

2 dl habtejszín (30%-os, állati eredetű)

2 ek mustár

2 ek ketchup

só és bors

 

A csirkemájakat megtisztítjuk, félretesszük.

A tejszínt elkeverjük a mustárral, ketchuppal, sóval, borssal, zúzott fokhagymával.

Egy tűzálló tál aljára terítjük a megtisztított, vékony karikákra vágott vöröshagymát, a tetejére fektetjük a csirkemájat, s az egészet megöntözzük a fűszeres tejszínnel.

180 fokos sütőbe tesszük sülni kb. 35-40 percre, félidőben forgassuk meg a májakat, hogy mindkét oldala egyenletesen sülhessen.

Forrón, tetszőleges körettel tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.