Ahhh... ez a keksz... Jó ég, de finom volt!!!
A plusz csodaság benne egy olyan finom mogyoróolaj, amit megkóstolva egy mogyorós csokoládé ízélményét juttatja eszünkbe. Olyan szerencsés voltam, hogy ajándékba kaptam :-)
Mogyorós-csokoládés keksz
Elkészítési idő: 45 perc + 30 perc hűtés
Hozzávalók:
10 dkg vaj
2-3 ek mogyoróolaj
10 dkg étcsokoládé
1 ek cukrozatlan kakaópor
8 dkg törökmogyoró
25 dkg liszt
1 cs. sütőpor
8 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
csipet só
1 tojás
A mogyorót száraz serpenyőben illatosra pirítjuk. Tálra csúsztatjuk, hagyjuk hűlni, majd borítsuk konyharuhába, és dörzsöljük le a héját. Durvára vágjuk.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, sót, kakaóport, a sütőport, cukrot és a vaníliás cukrot, majd hozzáadjuk a tojást.
Belekeverjük a puha vajat, a mogyoróolajat, a felaprózott törökmogyorót és a durvára vágott csokoládét is, és összegyúrjuk.
Folpackba csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.
Hűtés után diónyi darabokat szakítunk a tésztából, két tenyerünk között gömbölyítjük, és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket egymástól viszonylag távol. Egy pohár aljával a tésztagolyókat koronggá lapítjuk, majd 180 fokosra előmelegített sütőben süssük kb. 10 percig.
Forrón még lágynak tűnhet, ahogy hűl, úgy szilárdul ropogós keksszé.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd tároljuk jól záródó fémdobozban.
Ha nincs mogyoróolajunk, a vaj mennyiségét növeljük meg kb. 2-3 dkg-nyival!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.