2022. január 18., kedd

Kaszás leves

 

Itt az ideje a tartalmas, laktató leveseknek...






Kaszás leves

Elkészítési idő: 90 perc

Hozzávalók:

 

1 ek zsír

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

30 dkg sertéslapocka

25 dkg lángolt kolbász

20 dkg savanyú káposzta

5 dkg tarhonya

só és bors

a tálaláshoz tejföl

 

A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk és a zsíron puhára pároljuk.

Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kis kockákra vágott sertéslapockát, a felkarikázott kolbászt, és a savanyú káposztát.

Élénk tűzön kevergetve 5 percig pirítjuk, majd felöntjük vízzel, sóval és borssal ízesítjük, s csendes forrásban tartva csaknem puhára főzzük.

A főzés vége előtt 10 perccel hozzáadjuk a tarhonyát is, s ezzel együtt főzzük készre.

Tálaláskor kínáljunk hozzá tejfölt és friss, puha kenyeret.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.