Gyors hétköznapi vacsoraötlet? Jöhet?
Szinte semmi munka, de a végeredmény egy illatos, kényeztető finomság...
Fokhagymás, rozmaringos sült camambert
Elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók:
1 db fadobozos, 250 g-os camambert sajt
5-6 gerezd fokhagyma
1 közepes ág friss rozmaring
olivaolaj
só és bors
A sajtot kivesszük a fadobozból, kicsomagoljuk a fóliából, és keresztben kettévágjuk.
Visszatesszük a két doboztetőbe a két sajtdarabot vágott felükkel felfelé.
Éles késsel több helyen megszurkáljuk, az így ejtett lyukakba fokhagymaszeleteket és rozmaring levélkéket dugdosunk.
Meghintjük a sajtokat sóval és borssal, meglocsoljuk olívaolajjal, és 200 fokos sütőben addig sütjük, míg a sajt a fadobozkában bugyborékolva megolvad.
Azon forrón, frissen tálaljuk pirított kenyérrel, pitával, grissinivel, ropogós zöldséggel, bármivel, amivel az olvadt sajtot ki tudjuk mártogatni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.