Boldog új évet!
Jó ég, lassan ide sem találok...
Az ünnepi húsos trakták után azt gondolom, jól fog esni egy csupa zöldség fogás!
Édes-savanyú, mint az a bizonyos üveges mártás - hús nélkül, csodafinom volt!
Édes-savanyú zöldségragu
Elkészítési idő: 75 perc
Hozzávalók:
1 ek sűrített paradicsom
1 ek étkezési keményítő
1 ek borecet
1 doboz őszibarack konzerv
1 fej lila hagyma
1 db sárga kaliforniai paprika
1 db piros kaliforniai paprika
1 szál sárgarépa
4 gerezd fokhagyma
kb. 4 cm friss gyömbér
15 dkg (fagyasztott) zöldborsó
friss chili – opcionális
só és bors
Egy kis tálban simára keverjük a keményítőt a paradicsompürével, az ecettel, és az őszibarack konzerv leszűrt levével.
Egy mély serpenyőben/wokban olajat forrósítunk, és rátesszük a megtisztított, vékony karikákra vágott lila hagymát, a felcsíkozott paprikákat és a szintén vékony csíkokra vágott sárgarépát.
Kevergetve-rázogatva pirítjuk, míg itt-ott elkezdenek színt kapni a zöldségek.
Ekkor ízesítjük a zúzott fokhagymával és a finomra reszelt gyömbérrel, valamint aki szereti, a chilivel.
További 2 percig pirítjuk, majd felöntjük a már elkészített paradicsompürés, keményítős szósszal.
Hozzáadjuk a cikkekre vágott őszibarackot és a zöldborsót, és pároljuk készre a zöldségeket.
Sóval és borssal ízesítjük, és tetszőleges körettel, pl. rizstészta, párolt rizs, bulgur tálaljuk.
Ihlet: Jamie Oliver: Vega
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.