Ha van otthon pár barnulásnak indult banán, süssetek ilyen nagyon csokis, diótól ropogós finomságot!
Ha még nem barnul a banán - akkor is nyugodtan süssétek meg :-)
Csokoládés-diós banánkenyér
Elkészítési idő: 75 perc
Hozzávalók:
15 dkg liszt
4 dkg cukrozatlan kakaópor
2 tk sütőpor
1 mk só
3 db (túl)érett banán
1 nagy tojás
5 dkg olvasztott vaj
0,5 dl olaj
20 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
10 dkg durvára vágott étcsokoládé
5 dkg durvára vágott dió
Egy tálban összeszitáljuk a száraz hozzávalókat: lisztet, kakaóport, sütőport és sót.
Egy másik tálban villával összetörjük az érett banánokat. Hozzáadjuk az olvasztott, de nem meleg vajat, az olajat, a vaníliát és a tojást, majd a cukorral homogén masszává keverjük.
A száraz alapanyagokat a banános-tojásos keverékhez adjuk, összedolgozzuk, végül belekeverjük a durvára vágott csokoládét és diót is.
Egy 10x30 cm-es hasábformát kibélelünk sütőpapírral vagy kikenünk vajjal és meghintünk liszttel.
A banános-csokoládés tésztát belesimítjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és 50-60 percig sütjük a banánkenyeret, illetve mindaddig, míg a beleszúrt tűre már nem tapad a tészta. 50 perc eltelte után érdemes ellenőrizni.
Rácsra borítva hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.
Folpackba csomagolva 4-5 napig friss marad, de frissen felszeletelve le is fagyaszthatjuk, 2 hónapig eláll a mélyhűtőben!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.