Repkedő mínuszokban jólesik a forró krémleves - ez itt brokkoli a négyzeten, és nagyon finom :-)
Brokkoli krémleves rántott brokkolirózsával
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók:
1 ek kacsazsír
0,5 kg brokkoli
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl habtejszín (állati eredetű, 30%-os)
só, bors
szerecsendió
A levesbetéthez:
brokkolirózsa
liszt
1 tojás
zsemlemorzsa
A brokkolit feldaraboljuk, a rózsáit félretesszük.
A kacsazsíron puhára pároljuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a brokkoli szárát és maradék rózsáit, felöntjük vízzel, fűszerezzük és puhára főzzük.
Ha megpuhult a zöldség, botmixerrel krémesre zúzzuk, majd hozzáadjuk a habtejszínt, s 1-2 perc alatt kiforraljuk.
Kóstoljuk, ha kell, korrigáljuk az ízeket a fűszerekkel.
Míg a leves fő, a félretett brokkolirózsákat nyersen bepanírozzuk: épp csak a csúcsokat lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába mártjuk. Sütőpapírral borított tepsire sorakoztatjuk őket, tetejüket ecsettel vékonyan bekenjük olajjal, és 180 fokosra előmelegített sütőben ropogósra sütjük.
A krémlevest a rántott brokkolirózsákkal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.