2022. január 13., csütörtök

Brokkoli krémleves rántott brokkolival

 

Repkedő mínuszokban jólesik a forró krémleves - ez itt brokkoli a négyzeten, és nagyon finom :-)




Brokkoli krémleves rántott brokkolirózsával

Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók:

 

1 ek kacsazsír

0,5 kg brokkoli

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 dl habtejszín (állati eredetű, 30%-os)

só, bors

szerecsendió

 

A levesbetéthez:

brokkolirózsa

liszt

1 tojás

zsemlemorzsa

 

A brokkolit feldaraboljuk, a rózsáit félretesszük.

A kacsazsíron puhára pároljuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a brokkoli szárát és maradék rózsáit, felöntjük vízzel, fűszerezzük és puhára főzzük.

Ha megpuhult a zöldség, botmixerrel krémesre zúzzuk, majd hozzáadjuk a habtejszínt, s 1-2 perc alatt kiforraljuk.

Kóstoljuk, ha kell, korrigáljuk az ízeket a fűszerekkel.

Míg a leves fő, a félretett brokkolirózsákat nyersen bepanírozzuk: épp csak a csúcsokat lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába mártjuk. Sütőpapírral borított tepsire sorakoztatjuk őket, tetejüket ecsettel vékonyan bekenjük olajjal, és 180 fokosra előmelegített sütőben ropogósra sütjük.

A krémlevest a rántott brokkolirózsákkal tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.