A karfiolrizs csak mostanában debütált minálunk, és azt kell mondjam, nem érte szó a ház elejét!
Zöldséges karfiolrizs
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 1 ek kacsazsír
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagyobb szál sárgarépa
- 50 dkg karfiol
- 1 db piros színű paprika
- só és bors
A zöldségeket megmossuk,
meghámozzuk.
Durvára reszeljük a vöröshagymát
és a sárgarépát, felforrósított kacsazsíron élénk tűzön pirítani kezdjük egy
nagyméretű serpenyőben vagy wokban.
A karfiolt kisebb rózsákra
bontjuk, és késes betétű robotgépben 1-2 másodperc alatt, pulzáló darálással
rizsszem nagyságúra pörgetjük.
A hagymás sárgarépához adjuk,
zúzott fokhagymával ízesítjük, s továbbra is élénk tűzön pirítjuk 8-10 percig.
Ekkor hozzáadjuk a pici kockákra
vágott paprikát is, 1-2 percig pirítjuk, s csak a legvégén sózzuk, borsozzuk,
hogy a zöldségek ne eresszenek levet.
A zöldségek aránya, összetétele
tetszés szerint variálható, az alap mindig a karfiol legyen.
Ugyanúgy fogyasszuk, kínáljuk,
mintha rizsköretet készítettünk volna.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.