2020. január 29., szerda

Zöldbabos-sajtos tészta



A klasszikus sajtos makaróni zöldbabbal és pici hússal bővített átirata - hétköznapi gyors!






Zöldbabos-sajtos tészta

Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók:

  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 25 dkg darált hús
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 4-5 dl tej
  • 15-20 dkg sajt (lehetőleg valami karakteresebb ízvilágú legyen)
  • 25 dkg zöldbab
  • 30 dkg tetszőleges formájú száraztészta
  • só, bors
  • 5 dkg héj nélküli tökmag (elhagyható)


A tésztát a szokott módon, lobogó, sós vízben al dente-re (fogkemény) főzzük, leszűrjük, melegen tartjuk.

A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk. Megpirítjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a darált húst, élénk tűzön fehéredésig kevergetjük.

Beletesszük a zöldbabot (ha fagyasztott, fagyosan), ízesítjük sóval és borssal, s takaréklángon, fedő alatt puhára pároljuk.

A vajat megolvasztjuk, halvány színűre pirítjuk benne a lisztet, majd apránként felöntjük tejjel, és sűrű mártássá főzzük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, sóval, borssal ízesítjük.

A melegen tartott tésztát összeforgatjuk a zöldbabos-darált húsos raguval és a sajtmártással.

Egy jénait kivajazunk, belesimítjuk a sajtos-zöldbabos tésztát, tetejét megszórjuk tökmaggal, és 180 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.