Egy újabb villámebéd-villámvacsora zsúfolt hétköznapokra :-)
Nagyon egyszerű, és nagyon-nagyon finom!
Pestos-tejszínes csirke
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg csirkemell filé
- 1 kis üveg pesto
- 2 dl tejszín (állati eredetű, 30%-os)
- só és bors
A vöröshagymát megtisztítjuk,
félbe, majd vékony karikákra vágjuk. Kevés olajon üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a felkockázott
csirkemellet és a zúzott fokhagymát, élénk tűzön fehéredésig sütjük, majd
takaréklángon, fedő alatt kb. 20 perc alatt puhára pároljuk.
Ekkor belekanalazzuk a pestot, s
újabb 5 percig főzzük.
A tejszínt apránként a pestos
csirkéhez csurgatjuk, sóval és borssal ízesítjük – ügyeljünk rá, hogy a pesto
eleve ízesített! -, s 1-2 perc alatt készre kiforraljuk.
Tetszőleges körettel – pl.
tészta, rizs, bulgur, stb. – tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.