2020. január 16., csütörtök

Pestos-tejszínes csirke


Egy újabb villámebéd-villámvacsora zsúfolt hétköznapokra :-)

Nagyon egyszerű, és nagyon-nagyon finom!








Pestos-tejszínes csirke

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg csirkemell filé
  • 1 kis üveg pesto
  • 2 dl tejszín (állati eredetű, 30%-os)
  • só és bors


A vöröshagymát megtisztítjuk, félbe, majd vékony karikákra vágjuk. Kevés olajon üvegesre pároljuk.

Hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet és a zúzott fokhagymát, élénk tűzön fehéredésig sütjük, majd takaréklángon, fedő alatt kb. 20 perc alatt puhára pároljuk.

Ekkor belekanalazzuk a pestot, s újabb 5 percig főzzük.

A tejszínt apránként a pestos csirkéhez csurgatjuk, sóval és borssal ízesítjük – ügyeljünk rá, hogy a pesto eleve ízesített! -, s 1-2 perc alatt készre kiforraljuk.

Tetszőleges körettel – pl. tészta, rizs, bulgur, stb. – tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.