Hétköznapi rohanós :-)
Gyorsan kész, illatos, forró, laktató - de mégis könnyű fogás, ajánlom!
Paradicsomos-csicseriborsós
csirkeragu
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 25 dkg csirkemell filé
- 1 doboz csicseriborsó konzerv
- 1 doboz hámozott paradicsom konzerv
- só és bors
- római (!) kömény ízlés szerint
- őrölt koriander ízlés szerint
- bátraknak chilipehely
A vöröshagymát megtisztítjuk,
félbe, majd vékony szeletekre vágjuk, és kevés olívaolajon puhára pároljuk.
Hozzáadjuk a kockákra vágott
csirkemellet, élénk tűzön kevergetve fehéredésig sütjük.
Ízesítjük zúzott fokhagymával,
sóval, borssal, római köménnyel és korianderrel, hozzáadjuk a paradicsomot és a
lecsöpögtetett csicseriborsót.
Takaréklángon 20-25 percig
rotyogtatjuk fedő nélkül, így a főzés végére sűrű, krémes szaftja lesz.
Forrón, pirítóssal, puha kenyérrel
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.