2020. január 22., szerda

Fetás, kolbászos frittata



Gyors vacsora hétköznapokra...







Fetás, kolbászos frittata

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 15 dkg lángolt kolbász
  • 8 tojás
  • 0,5 dl tej
  • 5 dkg sajt
  • 10 dkg feta
  • 2 nagy szelet szikkadt kenyér
  • só és bors


A kenyeret kenyérpirítóban vagy sütőben ropogós aranyszínűre sütjük, majd éles késsel kockákra vágjuk.

A vöröshagymát vékony karikákra vágjuk, kevés olajon puhára pároljuk. Hozzáadjuk a kolbászkarikákat, s 1 percig pirítjuk, éppen csak hogy átmelegedjen.

A tojásokat tálba ütjük, sóval és borssal ízesítjük (figyelembe véve, hogy a kolbász és a feta is sós), hozzáadjuk a reszelt sajtot és a tejet, majd összehabarjuk.

Egy tűzálló tálat vékonyan kikenünk vajjal vagy zsírral.

A pirított kenyeret összekeverjük a hagymás kolbásszal, egyenletesen a tálba simítjuk.

Meglocsoljuk a tejes-sajtos tojással, végül a tetejére morzsoljuk a fetát.

180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Puha kenyérrel, savanyúsággal tálaljuk.

Tipp és trükk: az étel tovább gazdagítható paprikával, spenóttal, egyéb nekünk tetsző zöldségekkel.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.