2020. január 18., szombat

Egytepsis kolbászos, kakukkfüves csirke


Csupa íz, csupa illat!

Laktató, kényeztető finomság a zimankóban, s ami a fő: pár perc munka, a többit elvégzi a sütő!

Kellemes hétvégét!









„Egytepsis” kolbászos, kakukkfüves csirke

Elkészítési idő: 90 perc

Hozzávalók:
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek (dijoni) mustár
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 4 egész csirkecomb
  • 4 csirkeszárny
  • 0,5 kg sütnivaló kolbász
  • só és bors
  • ízlés szerinti mennyiségű kakukkfű


A vöröshagymát megtisztítjuk, félbe-, majd vékony karikákra vágjuk. Összekeverjük sóval, borssal, mustárral, kakukkfűvel és zúzott fokhagymával, hozzáadjuk az olívaolajat, majd ebbe a darabos „pácba” forgatjuk a csirkecombokat és –szárnyakat.

Egy éjszakára hűtőbe tesszük pácolódni, de ha sietős, a pácolás el is maradhat, készülhet tovább frissen az étel.

A hagymás-mustáros csirkehúst tepsibe tesszük, melléfektetjük a sütnivaló kolbászt. 1 dl vizet öntünk alá, alufóliával lefedjük, és 200 fokon kb. 45 percig pároljuk.

A fóliát levéve addig sütjük, míg a hús és a kolbász ropogósra nem sül.

Azon forrón, tetszőleges körettel tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.