Csupa íz, csupa illat!
Laktató, kényeztető finomság a zimankóban, s ami a fő: pár perc munka, a többit elvégzi a sütő!
Kellemes hétvégét!
„Egytepsis” kolbászos,
kakukkfüves csirke
Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók:
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek (dijoni) mustár
- 0,5 dl olívaolaj
- 4 egész csirkecomb
- 4 csirkeszárny
- 0,5 kg sütnivaló kolbász
- só és bors
- ízlés szerinti mennyiségű kakukkfű
A vöröshagymát megtisztítjuk,
félbe-, majd vékony karikákra vágjuk. Összekeverjük sóval, borssal, mustárral,
kakukkfűvel és zúzott fokhagymával, hozzáadjuk az olívaolajat, majd ebbe a
darabos „pácba” forgatjuk a csirkecombokat és –szárnyakat.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük
pácolódni, de ha sietős, a pácolás el is maradhat, készülhet tovább frissen az
étel.
A hagymás-mustáros csirkehúst
tepsibe tesszük, melléfektetjük a sütnivaló kolbászt. 1 dl vizet öntünk alá,
alufóliával lefedjük, és 200 fokon kb. 45 percig pároljuk.
A fóliát levéve addig sütjük, míg
a hús és a kolbász ropogósra nem sül.
Azon forrón, tetszőleges körettel
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.