2020. január 20., hétfő

Brassói sült édesburgonyával



Klasszikus brassói - bő zsiradékban készülő sült krumpli helyett sütőben sült édesburgonya kockákkal!

Édes és sós egy falatban, érdemes kipróbálni!








Brassói sült édesburgonyával

Elkészítési idő: 90 perc

Hozzávalók:

  • 1 ek zsír
  • 4 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 75 dkg sertéslapocka
  • só és bors


  • 75 dkg édesburgonya


A vöröshagymát vékony karikákra vágjuk, s a zsíron üvegesre pároljuk.

Hozzáadjuk a 2x2 cm-es kockákra vágott húst, élénk tűzön fehéredésig kavargatjuk, majd fedő alatt, takaréklángon puhára pároljuk - előbb saját levében, majd ha levét elfővi, apránként pótolgassuk alá a vizet.

Sűrű szaft kell keletkezzen alatta.

Ha a hús már majdnem megpuhult, ízesítjük sóval, borssal és zúzott fokhagymával, majd teljesen puhára pároljuk.

Míg a hús puhul, az édesburgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. Összeforgatjuk kevés olajjal, sózzuk, sütőpapírral borított tepsire terítjük, és 180 fokos sütőben megsütjük.

A fokhagymás-szaftos brassóival összeforgatjuk, és forrón, frissen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.