Klasszikus brassói - bő zsiradékban készülő sült krumpli helyett sütőben sült édesburgonya kockákkal!
Édes és sós egy falatban, érdemes kipróbálni!
Brassói sült édesburgonyával
Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók:
- 1 ek zsír
- 4 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 75 dkg sertéslapocka
- só és bors
- 75 dkg édesburgonya
A vöröshagymát vékony karikákra
vágjuk, s a zsíron üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a 2x2 cm-es kockákra
vágott húst, élénk tűzön fehéredésig kavargatjuk, majd fedő alatt,
takaréklángon puhára pároljuk - előbb saját levében, majd ha levét elfővi,
apránként pótolgassuk alá a vizet.
Sűrű szaft kell keletkezzen
alatta.
Ha a hús már majdnem megpuhult,
ízesítjük sóval, borssal és zúzott fokhagymával, majd teljesen puhára pároljuk.
Míg a hús puhul, az édesburgonyát
megtisztítjuk, kockákra vágjuk. Összeforgatjuk kevés olajjal, sózzuk,
sütőpapírral borított tepsire terítjük, és 180 fokos sütőben megsütjük.
A fokhagymás-szaftos brassóival
összeforgatjuk, és forrón, frissen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.