2019. december 31., kedd

Szilveszteri készülődés



Lencse, természetesen. Lencse minden évben kerül az asztalra!


Idén leves lesz belőle, mint egykor egy Balaton melletti szilveszteren :-)






Vörös lencsével is próbálkozhatunk, pillanatok alatt megfő, ez itt egy édeskés verzió!






Kenyérre kenve, mártogatósként is finom - íme egy meghökkentő változat!





Szilveszterkor disznóhúst eszünk a babona szerint, hogy a kis konnektor orrával kitúrja jövőre a szerencsénket!


Ez a sörben sült, kolbászhússal töltött dagadó kétszer is disznóhús, hidegen és melegen is nagyon finom!




Ő is duplán disznó: szűzpecsenye, citrusos-darált húsos köpenyben!





Aszalt paradicsomos karaj - hidegen is nagyon rendben van!





Gyümölcs és hús - nálunk nagyon menő ez az ízpáros! Aszalt barackos pici húsgolyók egy klasszik salátával: biztos siker!





Saláták a büféasztalra? Jöhetnek?


Cékla, alma. Sós sajt. Szezonja van :-)





Kapros-uborkás krumplisaláta, nagyon könnyed, üde finomság a húsok mellé!





Maradék sült krumpli új ruhája - huh, micsoda újjászületés, próbáljátok ki!





Tartalmas, mégis könnyed finomság a tonhalas rizssaláta! Önmagában is megállja a helyét!





Gazdag káposztasaláta - önmagában is remek, de ha csinálunk mellé kaszinótojást, sonkatekercset... Na akkor aztán :-)




A rétesekkel a babona szerint a gazdagságot nyújtjuk - tessék, csak tessék!



Van almás-narancsos.





Barackos-ricottás...






Mákos-aszalt szilvás!







Ez a rétes annyira finom volt... Alma, dió, camembert sajt... Hmmmmmm...





Ez is rétes! Csigarétes, sós!









Vidám készülődést!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.