A tervezgetéshez hozok klasszikusokat és kevésbé hagyományos ízvilágú finomságokat!
Jegyzetfüzeteket elő!
Mivel is kezdhetnénk: töltött káposzta!
Nálunk nagy hagyománya van ünnepekkor a birkapörköltnek, legyen az karácsony, legyen az húsvét.
A sort nálunk a kocsonya folytatta ünnepeken, reggelire, vacsorára, ezekben a tányérokban sorakoztak a hűvös kamrában a stelázsin...
Kevés előkészületet igényel ez a laskagombás-rizlinges csirke, a munka javát a sütő végzi - és csodafinom!
Ugyanilyen kevés munkás a boros-mazsolás tarja, érdemes vele próbálkozni!
Készíthetünk töltött húsokat is, amik akár hidegen is, hidegtálon is megállják a helyüket!
Például egy sörben sült, kolbászhússal töltött dagadót!
Karajt is tölthetünk - aszalt paradicsommal!
Ez csak frissen finom - de akkor nagyon! Sajtos, kolbászos - Erzsébet módra töltött karaj!
A nagy klasszikus töltött csirke!
Aki igazán bevállalós, tegye próbára a marhahúst aszalt szilvával, kandírozott narancshéjjal, paprikával... Mennyei!
Cassoulet - sűrű, tartalmas egytálétel, hússal, babbal, zöldséggel, vörösborral!
Gombás-májas sertésszelet, sűrű szafttal, házias ízekkel, tunkolós krumplifánkkal...
Csirkecombok mindenféle finomsággal: tárkonnyal, tejszínnel, fehérborral...
Ha pedig kacsával dolgoznánk, akkor hangoljuk ünnepire naranccsal, mézzel!
Vidám készülődést!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.