Ritkán "ájulok el" a saját főztömtől, de ez a pofonegyszerű harcsa annyira, de annyira nagyon finom lett, hogy mind a tíz ujjunkat megnyaltuk utána, s még napok múltán is emlegettük az ízét!
Nincs más hátra: ajánlom! Felettébb ajánlom!
Valentin-napi vacsorán sem vallunk vele szégyent...
:-)))
Mézes-mustáros harcsafilé
Elkészítési idő: 20 perc + 30-60
perc pácolás
Hozzávalók:
- 60 dkg harcsafilé (vagy más, tömött húsú, szálkamentes hal, esetleg csirkemell filé)
- 2 ek mustár
- 2 ek méz
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk morzsolt kakukkfű
- 1-2 tk frissen facsart citromlé
- só és bors
A harcsafilét leöblítjük,
tenyérnyi darabokra vágjuk, meghintjük sóval, félretesszük.
A mustárt, a mézet, az
olívaolajat, kakukkfüvet, citromlevet, sót és borsot egy mélyebb tálban
összekeverjük, az előkészített harcsadarabokat beleforgatjuk, hogy mindenütt
érje.
A tálat lefedjük, és 30-60 percre
hűtőbe tesszük pácolódni.
Egy serpenyőt szárazon
felforrósítunk, majd az energiát mérsékeljük közepesre, és a páccal együtt
süssük meg a halat, oldalanként kb. 4-4 perc alatt.
A sütési időt természetesen
befolyásolja a hús vastagsága, és ügyeljünk arra, hogy sütés közben a méz meg
ne égjen.
Tetszőleges körettel, forrón
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.