Nagyon-nagyon csokiízű keksz, nem is keksz, talán inkább puszedli aszalt szilvával, szilvalekvárral, fahéjjal...
Percek alatt előadható mutatvány, hétköznap este is nyugodtan hozzá lehet fogni, utána öröm lesz rájárni pl. kávé mellé!
Aszalt szilvás, csokis keksz
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
- 4 dkg cukrozatlan kakaópor
- 20 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 8 dkg cukor
- 2 ek szilvalekvár
- 3 dkg aszalt szilva apróra vágva
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál méz
- 5 dkg étcsokoládé durvára vágva
- 1 késhegynyi őrölt fahéj
A keksz hozzávalóit egész
egyszerűen összegyúrjuk egy tálban.
A tésztából diónyi gombócokat
formálunk két tenyerünk között, sütőpapírral borított tepsire ültetjük őket.
A gombócok kicsit terülni fognak
sütés közben, ne rakjuk nagyon közel
egymáshoz.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra,
s kb. 10-12 perc alatt készre sütjük a kekszeket.
Akkor jók, ha kicsit bereped
a tetejük.
A tepsin hagyjuk kihűlni a
kekszeket, s hűlés után jól záródó fémdobozban tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.