Kedvenceink: sós és édes, gyümölcs és hús egy fogásban!
Ez most friss ananásszal készült, de nyugodtan használhatunk hozzá konzervet is! Gyors és könnyű, ráadásul nagyon finom!
Ananászos, gyömbéres csirkecsíkok
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg csirkemell filé
- 1 db friss ananász (vagy 1 doboz konzerv ananász)
- 1 diónyi friss gyömbér
- 2 dl tejszín (állati eredetű, 30%-os)
- 1 púpos tk. étkezési keményítő
- só és bors
Ha friss ananásszal dolgozunk,
megtisztítjuk: éles késsel levágjuk a talpát és a leveles csúcsát, majd
körbe-körbe levágjuk vastag héját is. Hosszában elnegyedeljük, s középső,
rágósabb részét is eltávolítjuk, végül felkockázzuk az előkészített gyümölcsöt.
Ha konzervet használunk, szűrőbe
öntjük, levét lecsepegtetjük.
A vöröshagymát megtisztítjuk,
vékony karikákra vágjuk, kevés olajon puhára pároljuk.
Hozzáadjuk a vékonyra csíkozott
csirkemellet, élénk tűzön fehéredésig kevergetjük.
Az energiát mérsékeljük, a húst
ízesítjük sóval, borssal, finomra reszelt friss gyömbérrel, belekeverjük a
felkockázott ananászt, s fedő alatt puhára pároljuk.
A keményítőt pici hideg vízzel,
majd a tejszínnel simára keverjük, az ananászos csirkehúshoz keverjük. 1 perc
alatt kiforraljuk, majd tetszőleges körettel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.