2019. február 8., péntek

Ananászos, gyömbéres csirkecsíkok



Kedvenceink: sós és édes, gyümölcs és hús egy fogásban!

Ez most friss ananásszal készült, de nyugodtan használhatunk hozzá konzervet is! Gyors és könnyű, ráadásul nagyon finom!






Ananászos, gyömbéres csirkecsíkok

Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg csirkemell filé
  • 1 db friss ananász (vagy 1 doboz konzerv ananász)
  • 1 diónyi friss gyömbér
  • 2 dl tejszín (állati eredetű, 30%-os)
  • 1 púpos tk. étkezési keményítő
  • só és bors


Ha friss ananásszal dolgozunk, megtisztítjuk: éles késsel levágjuk a talpát és a leveles csúcsát, majd körbe-körbe levágjuk vastag héját is. Hosszában elnegyedeljük, s középső, rágósabb részét is eltávolítjuk, végül felkockázzuk az előkészített gyümölcsöt.

Ha konzervet használunk, szűrőbe öntjük, levét lecsepegtetjük.

A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, kevés olajon puhára pároljuk.

Hozzáadjuk a vékonyra csíkozott csirkemellet, élénk tűzön fehéredésig kevergetjük.

Az energiát mérsékeljük, a húst ízesítjük sóval, borssal, finomra reszelt friss gyömbérrel, belekeverjük a felkockázott ananászt, s fedő alatt puhára pároljuk.

A keményítőt pici hideg vízzel, majd a tejszínnel simára keverjük, az ananászos csirkehúshoz keverjük. 1 perc alatt kiforraljuk, majd tetszőleges körettel tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.