2019. január 29., kedd

Rántott sajt golyók



Rántott sajt, ami soha, de soha nem folyik széjjel :-)






Rántott sajt golyók

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

  • 25 dkg sajt (pl. trappista, edami, gouda)
  • 2 tojás
  • 2-3 ek liszt
  • só és bors
  • ízlés szerint 1 gerezd zúzott fokhagyma/reszelt szerecsendió/finomra vágott zöldfűszerek


A forgatáshoz:
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 1 ek szezámmag


A sütéshez:
  • bő olaj


A sajtot finomra reszeljük. Elvegyítjük benne a lisztet, a fűszereket, hozzáadjuk a tojásokat, s villával alaposan összekeverjük.

Az így kapott masszából nedves kézzel kb. diónyi gombócokat formázunk, majd a szezámmaggal dúsított zsemlemorzsában meghempergetjük.

A bundás sajtgolyókat bő, forró olajban 1-2 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Papírtörlőre emeljük, hogy a felesleges olaj lecsepeghessen róla, s forrón, tetszőleges körettel – mintha rántott sajt volna – tálaljuk.



Eredetileg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.