Rántott sajt, ami soha, de soha nem folyik széjjel :-)
Rántott sajt golyók
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 25 dkg sajt (pl. trappista, edami, gouda)
- 2 tojás
- 2-3 ek liszt
- só és bors
- ízlés szerint 1 gerezd zúzott fokhagyma/reszelt szerecsendió/finomra vágott zöldfűszerek
A forgatáshoz:
- 3 ek zsemlemorzsa
- 1 ek szezámmag
A sütéshez:
- bő olaj
A sajtot finomra reszeljük.
Elvegyítjük benne a lisztet, a fűszereket, hozzáadjuk a tojásokat, s villával
alaposan összekeverjük.
Az így kapott masszából nedves
kézzel kb. diónyi gombócokat formázunk, majd a szezámmaggal dúsított
zsemlemorzsában meghempergetjük.
A bundás sajtgolyókat bő, forró
olajban 1-2 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Papírtörlőre emeljük, hogy a
felesleges olaj lecsepeghessen róla, s forrón, tetszőleges körettel – mintha
rántott sajt volna – tálaljuk.
Eredetileg
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.