Palócleves ízek, egy kicsit más formában :-)
Húsgombóc leves palóc módra
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 40 dkg darált hús (sertés-marha vegyesen)
- 3 gerezd fokhagyma
- 50 dkg zöldbab
- 2-3 db krumpli
- 2 dl tejföl
- 1 ek étkezési keményítő
- 1 tk őrölt fűszerpaprika
- 1 mk őrölt kömény
- 2 babérlevél
A darált húst 2 gerezd zúzott
fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük, diónál nagyobb gombócokat formálunk
belőle, félretesszük.
A vöröshagymát vékony karikákra
vágjuk, zsiradékon puhára pároljuk. Elkeverjük benne a fűszerpaprikát és a
köményt, majd felöntjük vízzel vagy alaplével.
Hozzáadjuk a megtisztított,
feldarabolt zöldbabot, a babérleveleket, a zúzott fokhagymát, s ha felforrt a
leves, óvatosan beleengedjük a húsgombócokat is.
20 perc fővés után hozzáadjuk a
meghámozott, kockákra vágott krumplit is, sóval, borssal ízesítjük, és készre
főzzük.
A keményítőt kevés hideg vízzel,
majd a tejföllel simára keverjük, a leveshez csurgatjuk, 1-2 perc alatt
kiforraljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.