2019. január 21., hétfő

Húsgombóc leves palóc módra


Palócleves ízek, egy kicsit más formában :-)







Húsgombóc leves palóc módra

Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 40 dkg darált hús (sertés-marha vegyesen)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg zöldbab
  • 2-3 db krumpli
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 1 tk őrölt fűszerpaprika
  • 1 mk őrölt kömény
  • 2 babérlevél


A darált húst 2 gerezd zúzott fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük, diónál nagyobb gombócokat formálunk belőle, félretesszük.

A vöröshagymát vékony karikákra vágjuk, zsiradékon puhára pároljuk. Elkeverjük benne a fűszerpaprikát és a köményt, majd felöntjük vízzel vagy alaplével.

Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt zöldbabot, a babérleveleket, a zúzott fokhagymát, s ha felforrt a leves, óvatosan beleengedjük a húsgombócokat is.

20 perc fővés után hozzáadjuk a meghámozott, kockákra vágott krumplit is, sóval, borssal ízesítjük, és készre főzzük.

A keményítőt kevés hideg vízzel, majd a tejföllel simára keverjük, a leveshez csurgatjuk, 1-2 perc alatt kiforraljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.