Édes és sós egyszerre, egy selymes, tejszínes raguban - most szezonjában nyugodtan mehet sütőtökkel!
Fetás-édesburgonyás csirkeragu
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók:
- 1 ek kacsazsír
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg csirkemell filé
- 35 dkg édesburgonya (vagy sütőtök)
- 25 dkg feta
- 2 dl habtejszín (30%-os, állati eredetű)
- 1 tk étkezési keményítő
- só és bors
A kacsazsírban puhára pároljuk a
vékony karikákra vágott, megtisztított vöröshagymát. Hozzáadjuk a kockákra
vágott csirkemellet, s erős tűzön, kevergetve fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a megtisztított,
nagyobb darabokra vágott édesburgonyát, és fedő alatt saját levében puhára
pároljuk.
A keményítőt kevés hideg vízzel,
majd a tejszínnel simára keverjük, a raguhoz csurgatjuk.
Sóval, borssal ízesítjük,
kiforraljuk, hozzámorzsoljuk a feta nagy részét. Ekkor már zárjuk el az
energiát és ne is kevergessük, ne törjön össze, és a sóval is bánjunk óvatosan,
mert a sajt elég sós.
Azon forrón, tetszőleges körettel
tálaljuk, a maradék fetát még morzsoljuk a tálalt adagok tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.