2019. január 26., szombat

Fetás-édesburgonyás csirkeragu


Édes és sós egyszerre, egy selymes, tejszínes raguban - most szezonjában nyugodtan mehet sütőtökkel!






Fetás-édesburgonyás csirkeragu

Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók:

  • 1 ek kacsazsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg csirkemell filé
  • 35 dkg édesburgonya (vagy sütőtök)
  • 25 dkg feta
  • 2 dl habtejszín (30%-os, állati eredetű)
  • 1 tk étkezési keményítő
  • só és bors


A kacsazsírban puhára pároljuk a vékony karikákra vágott, megtisztított vöröshagymát. Hozzáadjuk a kockákra vágott csirkemellet, s erős tűzön, kevergetve fehéredésig pirítjuk.

Hozzáadjuk a megtisztított, nagyobb darabokra vágott édesburgonyát, és fedő alatt saját levében puhára pároljuk.

A keményítőt kevés hideg vízzel, majd a tejszínnel simára keverjük, a raguhoz csurgatjuk.

Sóval, borssal ízesítjük, kiforraljuk, hozzámorzsoljuk a feta nagy részét. Ekkor már zárjuk el az energiát és ne is kevergessük, ne törjön össze, és a sóval is bánjunk óvatosan, mert a sajt elég sós.

Azon forrón, tetszőleges körettel tálaljuk, a maradék fetát még morzsoljuk a tálalt adagok tetejére.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.