Igazi téli hangulatú, téli ízvilágú sütemény.
Egy tálat kell csak összemaszatolni a készítésekor - na jó, meg egy vágódeszkát a csokinak, diónak és a gyümölcsöknek :-)
Kávé mellé, bögre tej mellé egy szelettel, s az almának köszönhetően másnap is friss, finom!
Almás-narancsos gyümölcskenyér
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók egy 10x30 cm-es
hasábformához:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg (por)cukor
- 2 tojás
- 25 dkg liszt
- 1 mk szódabikarbóna
- 1 mk sütőpor
- 5 dkg dióbél durvára vágva
- 5 dkg étcsokoládé durvára vágva
- 5 dkg kandírozott narancshéj
- 1 db alma meghámozva, kis kockákra vágva
- 1-1,5 dl tej
- csipet só
A puha vajat habosra keverjük a
porcukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, elkeverjük.
A lisztben elvegyítjük a
sütőport, szódabikarbónát, csipet sót, valamint a dióbelet, csokoládét,
narancshéjat és az almát.
Összekeverjük a vajas-tojásos
alappal, s a végén több részletben hozzáöntjük a tejet is.
Kezdjük először csak 1 dl-vel, ha sűrű, nehezen keverhető, adjuk hozzá a maradék 0,5 dl-t is. A tej szükséges mennyiségét a tojás nagysága befolyásolja!
Ovális habverővel simára
dolgozzuk a tésztát.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra,
s kb. 35-40 perc alatt aranyszínűre sütjük a süteményt. Végezzünk tűpróbát,
teljesen át kell sülnie!
Ha készen van, rácsra borítjuk, s
langyosra hűlve szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.