Egyszerű kis zöldbabfőzelék, krumplival és tejszínnel dúsítva, a megszokott kapor helyett tárkonnyal téve pikánssá!
Tárkonyos, krumplis
zöldbabfőzelék
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók:
- 1 ek kacsazsír
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg zöldbab (tisztítva mérve, szezonján kívül fagyasztott)
- 1 db nagyobb méretű krumpli
- 2 dl tejszín
- 1 púpos tk étkezési keményítő
- 1 tk morzsolt tárkony
- só és bors
A kacsazsíron puhára pároljuk a
vékony karikákra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
Hozzáadjuk a zöldbabot (ha
fagyasztott, fagyos állapotban), élénk tűzön 1-2 percig kevergetve pároljuk,
majd hozzáadjuk a hámozott, felkockázott krumplit is, és annyi vízzel öntjük
fel, ami éppen csak ellepi.
Ízesítjük sóval, borssal,
tárkonnyal.
Takaréklángon puhára főzzük.
A keményítőt először kevés hideg
vízzel, majd a tejszínnel simára keverjük, a főzelékalapba csurgatjuk, 1-2 perc
alatt kiforraljuk.
Tetszőleges feltéttel, azon
frissiben tálaljuk.