2018. november 22., csütörtök

Gombás vagdalt



A fasírt gombával felturbózott új ruhája!

Hagyományos körettel, salátával is nagyon finom, kerülhet főzelék tetejére feltétként (nálunk egy mindközönséges tökfőzeléket dobott fel teljesen), de egy házi burgerben is megállja a helyét!





Gombás vagdalt

Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg csiperke gomba
  • 25 dkg darált hús
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2+3 ek nagy szemű zabpehely
  • só és bors


A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon puhára pároljuk.

Míg a hagyma párolódik, a gombát megtisztítjuk, és késes betétű robotgépben vagy éles késsel vágódeszkán durvára vágjuk.

A puha hagymához adjuk, s élénk tűzön addig pároljuk, míg keletkezett levét el nem főtte.

Hagyjuk kicsit hűlni, majd gyúrjuk össze a darált hússal, sóval, borssal, a finomra vágott petrezselyemzölddel, és 2 evőkanálnyi zabpehellyel.

10 percig pihentetjük.

Az idő letelte után nedves kézzel 8 db pogácsát formálunk a gombás húsmasszából, és a maradék 3 evőkanálnyi zabpehelybe forgatjuk.

Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és közepes energián készre sütjük a fasírtokat.

Papírtörlőre emeljük, hogy a felesleges zsiradékot lecsöpögtessük róla, és frissen, forrón kínáljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.