A fasírt gombával felturbózott új ruhája!
Hagyományos körettel, salátával
is nagyon finom, kerülhet főzelék tetejére feltétként (nálunk egy mindközönséges tökfőzeléket dobott fel teljesen), de egy házi burgerben is
megállja a helyét!
Gombás vagdalt
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg csiperke gomba
- 25 dkg darált hús
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2+3 ek nagy szemű zabpehely
- só és bors
A vöröshagymát finomra vágjuk,
kevés olajon puhára pároljuk.
Míg a hagyma párolódik, a gombát
megtisztítjuk, és késes betétű robotgépben vagy éles késsel vágódeszkán durvára
vágjuk.
A puha hagymához adjuk, s élénk
tűzön addig pároljuk, míg keletkezett levét el nem főtte.
Hagyjuk kicsit hűlni, majd
gyúrjuk össze a darált hússal, sóval, borssal, a finomra vágott
petrezselyemzölddel, és 2 evőkanálnyi zabpehellyel.
10 percig pihentetjük.
Az idő letelte után nedves kézzel
8 db pogácsát formálunk a gombás húsmasszából, és a maradék 3 evőkanálnyi
zabpehelybe forgatjuk.
Egy serpenyőben kevés olajat
forrósítunk, és közepes energián készre sütjük a fasírtokat.
Papírtörlőre emeljük, hogy a
felesleges zsiradékot lecsöpögtessük róla, és frissen, forrón kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.