Hétköznapi - és milyen finom! - gyors :-)
Ajánlom!
Almás-brokkolis csirkeragu
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
- 1 ek kacsazsír
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg csirkemell filé
- 30 dkg brokkoli
- 2-3 db alma
- 2 dl tejszín
- 1 tk étkezési keményítő
- só és bors
- frissen őrölt szerecsendió
A kacsazsíron puhára pároljuk a
vékony karikákra vágott, megtisztított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a falatnyi
kockákra vágott csirkemellet is, s erős tűzön kevergetve fehéredésig sütjük.
Az energiát takarékra állítjuk,
és saját levében, fedő alatt puhára pároljuk a húst.
A brokkolit kisebb rózsákra
bontjuk, sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, s a megpuhult csirkehúshoz
adjuk.
Az almát megmossuk, nagyobb
kockákra vágjuk, és a brokkolis csirkéhez keverjük.
Néhány percig együtt pároljuk, az
alma maradjon roppanós.
A keményítőt kevés hideg vízzel,
majd a tejszínnel simára keverjük, a raguhoz csurgatjuk, kiforraljuk.
Sóval, borssal, szerecsendióval
ízesítjük, s azon forrón, tetszőleges körettel tálaljuk.