2018. szeptember 13., csütörtök

Vajas-citromos harcsa



Csodafinom, villámgyorsan elkészülő halétel, érdemes hozzá tömött húsú halat választani, nehogy sütés közben darabokra essen!






Vajas-citromos harcsa


Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:


  • 60 dkg harcsafilé (vagy más, tömött húsú, szálkamentes hal)
  • 10 dkg vaj (!)
  • 1 citrom
  • só, bors
  • kevés olaj
  • liszt



A harcsafilét megmossuk, leszárítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk.

5 dkg vajat megolvasztunk és belefacsarjuk a citrom levét. Ha a gyümölcs héja kezeletlen, a héját is belereszeljük.

A fűszerezett halat belemártjuk a citromos vajba, majd a lisztbe.

A maradék 5 dkg vajat  azonos mennyiségű olajjal felforrósítjuk, és oldalanként kb. 2 perc alatt kisütjük a harcsaszeleteket.

Azon forrón, tetszőleges körettel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.