Csodafinom, villámgyorsan elkészülő halétel, érdemes hozzá tömött húsú halat választani, nehogy sütés közben darabokra essen!
Vajas-citromos
harcsa
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 60 dkg harcsafilé (vagy más, tömött húsú, szálkamentes hal)
- 10 dkg vaj (!)
- 1 citrom
- só, bors
- kevés olaj
- liszt
A harcsafilét
megmossuk, leszárítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk.
5 dkg vajat
megolvasztunk és belefacsarjuk a citrom levét. Ha a gyümölcs héja kezeletlen, a
héját is belereszeljük.
A fűszerezett
halat belemártjuk a citromos vajba, majd a lisztbe.
A maradék 5
dkg vajat azonos mennyiségű olajjal felforrósítjuk, és oldalanként kb. 2
perc alatt kisütjük a harcsaszeleteket.
Azon forrón,
tetszőleges körettel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.