Csak pár hozzávalóból készült ez a keksz, kávé mellé, uzsonnára.
Ízes, omlós, szinte elolvad a szájban...
A vaj - na az legyen vaj benne!
Narancsos vajaskeksz
Elkészítési idő: 45
perc + 1 óra hűtés
Hozzávalók:
- 17 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 11 dkg vaj
- 5 dkg kandírozott narancshéj
A kandírozott
narancshéjat egészen apróra vágjuk egy éles késsel.
A hideg vajat gyors
mozdulatokkal elmorzsoljuk a lisztben, hozzáadjuk a porcukrot és a
narancshéjat, és tésztává gyúrjuk.
Nem tévedés: tényleg
nincs benne tojás!
A tésztából kb. 4-5 cm
átmérőjű hengert formázunk, folpack-ba csomagoljuk, s hűtőbe tesszük min. 1
órára.
A hűtési idő letelte
után éles késsel 4-5 mm vastag korongokat vágunk a tésztahengerből, majd
sütőpapírral borított tepsire fektetjük őket.
A sütőt előmelegítjük
180 fokra, s 6-8 perc alatt halvány aranyszínűre sütjük a kekszeket.
Kihűlés után
fémdobozban jól tárolható.
A még nyers tésztahenger
jól becsomagolva mélyhűtőben akár 3 hónapig is eláll!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.