2018. szeptember 15., szombat

Narancsos vajaskeksz


Csak pár hozzávalóból készült ez a keksz, kávé mellé, uzsonnára.

Ízes, omlós, szinte elolvad a szájban...

A vaj - na az legyen vaj benne!






Narancsos vajaskeksz

Elkészítési idő: 45 perc + 1 óra hűtés

Hozzávalók:

  • 17 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 11 dkg vaj
  • 5 dkg kandírozott narancshéj


A kandírozott narancshéjat egészen apróra vágjuk egy éles késsel.

A hideg vajat gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a lisztben, hozzáadjuk a porcukrot és a narancshéjat, és tésztává gyúrjuk.

Nem tévedés: tényleg nincs benne tojás!

A tésztából kb. 4-5 cm átmérőjű hengert formázunk, folpack-ba csomagoljuk, s hűtőbe tesszük min. 1 órára.

A hűtési idő letelte után éles késsel 4-5 mm vastag korongokat vágunk a tésztahengerből, majd sütőpapírral borított tepsire fektetjük őket.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, s 6-8 perc alatt halvány aranyszínűre sütjük a kekszeket.

Kihűlés után fémdobozban jól tárolható.

A még nyers tésztahenger jól becsomagolva mélyhűtőben akár 3 hónapig is eláll!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.