Egyszerű kevert sütemény csokoládéval, aszalt szilvával, mézes fűszerrel (igen, én télen-nyáron használom, nagyon szeretem).
A tésztájában lévő túró frissen, puhán tartja, remek kis uzsonnasütemény!
Aszalt szilvás, csokoládés, túrós kevert
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók egy 20x30 cm-es tepsihez:
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 1 alma
- 2 tojás
- 10 dkg vaj
- 14 dkg cukor
- 10 dkg aszalt szilva
- 5 dkg étcsokoládé
- 1 cs. sütőpor
- ½ tk mézeskalács fűszer vagy őrölt fahéj
- 1,5 dl tej
- csipet só
A puha vajat habosra keverjük a
cukorral. Hozzáadjuk a tojásokat, a túrót, a tejet, csipet sót, a fehéjat/mézeskalács
fűszert.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a
túrós-tojásos keverékhez adjuk, ovális habverővel simára keverjük.
Végül beleforgatjuk a meghámozott,
falatnyi kockákra vágott almát, aszalt szilvát és a durvára vágott csokoládét.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral (vagy
kikenjük az alját vajjal és meghintjük pici liszttel), belesimítjuk a
tésztát.
180 fokra előmelegített sütőben kb.
35-40 perc alatt készre sütjük (tűpróba!!!).
Langyosra hűtve, kockákra vágva, esetleg
porcukorral meghintve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.