2018. szeptember 1., szombat

Aszalt szilvás, csokoládés, túrós kevert



Egyszerű kevert sütemény csokoládéval, aszalt szilvával, mézes fűszerrel (igen, én télen-nyáron használom, nagyon szeretem).

A tésztájában lévő túró frissen, puhán tartja, remek kis uzsonnasütemény!

Szögletes tepsi helyett koszorú- vagy püspökkenyér formában is elkészíthetjük, sőt a tetejét akár csokoládéval is bevonhatjuk - egészen ünnepélyessé tudjuk a külsejét varázsolni!






Aszalt szilvás, csokoládés, túrós kevert

Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók egy 20x30 cm-es tepsihez:


  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 1 alma
  • 2 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 14 dkg cukor
  • 10 dkg aszalt szilva
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 cs. sütőpor
  • ½ tk mézeskalács fűszer vagy őrölt fahéj
  • 1,5 dl tej
  • csipet só




A puha vajat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojásokat, a túrót, a tejet, csipet sót, a fehéjat/mézeskalács fűszert.

A lisztet elkeverjük a sütőporral, a túrós-tojásos keverékhez adjuk, ovális habverővel simára keverjük.

Végül beleforgatjuk a meghámozott, falatnyi kockákra vágott almát, aszalt szilvát és a durvára vágott csokoládét.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral (vagy kikenjük az alját vajjal és meghintjük pici liszttel), belesimítjuk a tésztát. 

180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük (tűpróba!!!).

Langyosra hűtve, kockákra vágva, esetleg porcukorral meghintve kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.