2018. augusztus 21., kedd

Pásztor pite


Avagy a maradék pörkölt új ruhája :-)))






Pásztor pite

Elkészítési idő: 180 perc

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 60 dkg sertéscomb/lapocka vagy csirkemell filé
  • 2 tk őrölt pirospaprika
  • só és bors
  • 20 dkg zöldborsó
  • 15 dkg kukorica
  • 2 szál sárgarépa
  • 15 dkg zöldbab
  • néhány rózsa brokkoli vagy karfiol


A tetejére:
  • 60 dkg krumpli
  • 2 tojás
  • 1 dl tejföl
  • 10-15 dkg reszelt sajt
  • só és bors


A húsból hagyományos módon pörköltet készítünk: a vöröshagymát vékony csíkokra vágjuk, zsiradékban üvegesre pároljuk. Elkeverjük benne az őrölt paprikát, csöpp vizet öntünk alá, felforraljuk (így nem ég meg a paprika a hirtelen hőtől).

Hozzáadjuk a kockákra vágott húst, élénk tűzön kevergetve fehéredésig pirítjuk, fűszerezzük sóval, borssal, s takaréklángon, fedő alatt, főzés közben pici vizet aláöntve puhára főzzük.

A zöldségeket kevés zsiradékon megpároljuk, majd a készre főtt pörkölthöz keverjük, s a keveréket tűzálló tálba/tepsibe simítjuk.

A krumplit közben megtisztítjuk, kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, forrón áttörjük, hozzáadjuk a tejfölt, a tojásokat, a reszelt sajtot és ízesítjük.

A zöldséges pörkölt tetejére simítjuk, és 200 fokos sütőben a krumplikéreg színesedéséig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.