Avagy a maradék pörkölt új ruhája :-)))
Pásztor
pite
Elkészítési
idő: 180 perc
Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 60 dkg sertéscomb/lapocka vagy csirkemell filé
- 2 tk őrölt pirospaprika
- só és bors
- 20 dkg zöldborsó
- 15 dkg kukorica
- 2 szál sárgarépa
- 15 dkg zöldbab
- néhány rózsa brokkoli vagy karfiol
A
tetejére:
- 60 dkg krumpli
- 2 tojás
- 1 dl tejföl
- 10-15 dkg reszelt sajt
- só és bors
A
húsból hagyományos módon pörköltet készítünk: a vöröshagymát vékony csíkokra
vágjuk, zsiradékban üvegesre pároljuk. Elkeverjük benne az őrölt paprikát,
csöpp vizet öntünk alá, felforraljuk (így nem ég meg a paprika a hirtelen
hőtől).
Hozzáadjuk
a kockákra vágott húst, élénk tűzön kevergetve fehéredésig pirítjuk,
fűszerezzük sóval, borssal, s takaréklángon, fedő alatt, főzés közben pici
vizet aláöntve puhára főzzük.
A
zöldségeket kevés zsiradékon megpároljuk, majd a készre főtt pörkölthöz
keverjük, s a keveréket tűzálló tálba/tepsibe simítjuk.
A
krumplit közben megtisztítjuk, kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük.
Leszűrjük, forrón áttörjük, hozzáadjuk a tejfölt, a tojásokat, a reszelt sajtot
és ízesítjük.
A
zöldséges pörkölt tetejére simítjuk, és 200 fokos sütőben a krumplikéreg
színesedéséig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.