2018. augusztus 16., csütörtök

Gyors zakuszka



Ha itt a padlizsán-, paradicsom- és paprikaszezon, akkor bizony itt a zakuszka-szezon is!

Ez egy gyors, frissen fogyasztandó adagra szóló recept, aki viszont szeretné ezeket az ízeket télen is élvezni, ITT megtalálja, hogyan készül az eredeti zakuszka!

A krém mehet szendvicsre, pizzára, húsok mellé mártásként, de húst  vagy májat is süthetünk benne, sőt tésztaszószként is remek, csak a fantázia szab határt a felhasználásának :-)





Gyors zakuszka

Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes méretű padlizsán
  • 4 db közepes méretű paradicsom
  • 4 db kápia paprika
  • só és bors
  • 1 tk méz
  • olaj



A padlizsánt megmossuk, hosszábban kettévágjuk, húsát éles késsel átlósan bevágjuk, megsózzuk, vágott felével felfelé sütőpapírral vagy alufóliával bélelt tepsire fektetjük.

A hagymákat megtisztítjuk, a vöröshagymát nem túl vékony cikkekre vágjuk, a fokhagyma gerezdeket elfelezzük.

A paradicsomot és a paprikát megmossuk, kicsumázzuk, elnegyedeljük.

Az így előkészített zöldségeket a padlizsán mellé tesszük a tepsibe, meghintjük sóval, vékonyan meglocsoljuk olajjal, majd 200 fokos sütőben puhára sütjük a zöldségeket.

Nem baj, ha néhol karamellizálódnak is!

Ha a zöldségek puhára sültek, sütőből kivéve hagyjuk picit hűlni.

A padlizsán húsát kanalazzuk ki a héjából, tegyük át késes betétű robotgépbe. Adjuk hozzá a sült hagymákat, paprikát, paradicsomot, majd zúzzuk az egészet nem teljesen homogén krémmé.

Ízesítsük sóval, borssal kanálnyi mézzel.

Hűtőben, zárt üvegben 1 hétig eláll.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.