Stahl Judit gesztenyés csillagainak átdolgozott kiadása.
A cukrot teljesen kihagytam belőle, a gesztenyemassza szerintem pont elég édes, ellenben tettem bele egy fél tábla 90%-os csokoládét...
Mit mondjak?
Elég jó lett :-)))
Gesztenyés puszedli
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók kb. 15 db-hoz:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 5 dkg étcsokoládé
- 7 dkg puha vaj
- 1 tojás
- 2-3 dkg liszt (ha nagy volt a tojás, mehet a 3 dkg)
A forgatáshoz:
- 2-3 ek finom szemű kristálycukor - ez akár el is maradhat
A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten hagyjuk felolvadni, majd villával/krumplinyomóval törjük össze.
Adjuk hozzá a puha vajat, a tojást, a durvára vágott étcsokoládét s a lisztet, gyúrjuk össze.
Két tenyerünk között formáljuk belőle diónyi nagyságú gombócokat, gyengéden hempergessük meg kristálycukorban.
A cukorban hempergetést el is hagyhatjuk, a cukortól egy kicsit ropogós lesz a külseje, de anélkül is remek lesz!
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a gesztenyegolyókat, és 180 fokon kb. 12 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.