Gyors és könnyű, kicsit édeskés, kicsit sós :-)
Harcsa helyett csirkemell filével, édesburgonya helyett (majd szezonjában) sütőtökkel is működik!
Zöldborsós-édesburgonyás harcsafalatok
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg afrikai harcsafilé
- 30 dkg zöldborsó
- 30 dkg édesburgonya
- 2 dl tejszín
- 1 púpos tk étkezési keményítő
- só és bors
A vöröshagymát vékony karikákra vágjuk, kevés zsiradékon puhára pároljuk.
Hozzáadjuk a kockákra vágott, hámozott édesburgonyát, a zöldborsót, a szintén kockákra vágott harcsát, élénk tűzön 1-2 percig pirítjuk, majd fedő alatt kb. 10-15 percig pároljuk.
A keményítőt simára keverjük a hideg tejszínnel, a zöldséges halhoz csurgatjuk, 1-2 perc alatt kiforraljuk.
Sóval és borssal ízesítjük, s tetszés szerinti körettel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.