2018. július 12., csütörtök

Zöldborsós-édesburgonyás harcsafalatok


Gyors és könnyű, kicsit édeskés, kicsit sós :-)

Harcsa helyett csirkemell filével, édesburgonya helyett (majd szezonjában) sütőtökkel is működik!





Zöldborsós-édesburgonyás harcsafalatok

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg afrikai harcsafilé
  • 30 dkg zöldborsó
  • 30 dkg édesburgonya
  • 2 dl tejszín
  • 1 púpos tk étkezési keményítő
  • só és bors



A vöröshagymát vékony karikákra vágjuk, kevés zsiradékon puhára pároljuk.

Hozzáadjuk a kockákra vágott, hámozott édesburgonyát, a zöldborsót, a szintén kockákra vágott harcsát, élénk tűzön 1-2 percig pirítjuk, majd fedő alatt kb. 10-15 percig pároljuk.

A keményítőt simára keverjük a hideg tejszínnel, a zöldséges halhoz csurgatjuk, 1-2 perc alatt kiforraljuk.

Sóval és borssal ízesítjük, s tetszés szerinti körettel tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.