Gyors és könnyű, s a túrógombóc így tuti fix, hogy nem fő szét :-)
A titok: sűrű tejbegrízt főzünk, s abba keverjük bele a túrót! Formázás, morzsázás, s lehet is tálalni!
Tejbegrízes túrógombóc
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 1/2 l tej
- 15-20 dkg búzadara
- 50 dkg túró
- 5 dkg cukor
- 1 tk vaníliakivonat/1-2 cs. vaníliás cukor
- csipet só
A forgatáshoz:
- olaj
- zsemlemorzsa
A tejet felforraljuk a cukorral, sóval, vaníliával, beleszórjuk a búzadarát, s folyamatosan kevergetve, takaréklángon sűrűre főzzük.
Elzárjuk az energiát, s összekeverjük a túróval - ekkor már nem főzzük.
A zsemlemorzsát pirítsuk meg az olajban.
Vizes kézzel formázzunk a tejbegrízes túróból gombócokat, hempergessük meg a pirított morzsában - s már tálalhatjuk is.
Ízlés szerint kínáljunk mellé további porcukrot, tejfölt vagy egyszerűen valami finom lekvárt!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.