Sosem voltam oda a gesztenyés sütikért...
Aztán az egyik kedves kolléganőm a névnapjára minden évben gesztenyés keksztekercset hozott, ami mindig nagy sikert aratott, s kiderült, hogy de: odavagyok a gesztenyés sütikért :-)))
Többször készítettem én is már azóta ilyen keksztekercset (sosem érte meg a fotózást), s ennek a tekercsnek kalóriabomba átirata ez a gesztenyetorta.
Sütés nélkül gesztenyetorta
Elkészítési idő: 60 perc + 2-3 óra hűtés
Hozzávalók egy 22 cm átmérőjű csatos tortaformához:
- 25 dkg darált keksz
- 10 dkg puha vaj
- 5 dkg porcukor
- 0,5 dl főzött kávé
- 2 ek kókuszreszelék
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
A gesztenyekrémhez:
- 40 dkg fagyasztott, majd felolvasztott gesztenyepüré
- 25 dkg mascarpone
- 3 dl tejszín
- 1 cs Zselatin fix
- 2 tk rum/rumaroma
A tetejére:
- 1 dl tejszín
- 10 dkg étcsokoládé
A darált kekszet összekeverjük a kókuszreszelékkel, a porcukorral, kakaóporral, majd összegyúrjuk a puha vajjal és a kávéval.
A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, s egyenletesen eloszlatjuk benne a kekszes tésztát.
A kiengedett gesztenyepürét villával vagy krumplinyomóval áttörjük, kikeverjük a mascarponéval és a rummal/rumaromával.
A tejszínből kemény habot verünk, több részletben a gesztenyekrémhez keverjük, végül hozzáadjuk a Zselatin fixet is.
A kekszes alapra simítjuk.
A tejszínt felforrósítjuk, de ne forraljuk, tördeljük bele a csokoládét, s keverjük simára, fényesre. Öntsük egyenletesen a gesztenyekrém tetejére.
A tortaformát fedjük le folpack-kal vagy alufóliával, s tegyük a hűtőbe dermedni 2-3 órára.
Vízbe mártott késsel szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.