2018. július 14., szombat

Sütés nélküli gesztenyetorta



Sosem voltam oda a gesztenyés sütikért...

Aztán az egyik kedves kolléganőm a névnapjára minden évben gesztenyés keksztekercset hozott, ami mindig nagy sikert aratott, s kiderült, hogy de: odavagyok a gesztenyés sütikért :-)))

Többször készítettem én is már azóta ilyen keksztekercset (sosem érte meg a fotózást), s ennek a tekercsnek kalóriabomba átirata ez a gesztenyetorta.





Sütés nélkül gesztenyetorta

Elkészítési idő: 60 perc + 2-3 óra hűtés


Hozzávalók egy 22 cm átmérőjű csatos tortaformához:


  • 25 dkg darált keksz
  • 10 dkg puha vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 0,5 dl főzött kávé
  • 2 ek kókuszreszelék
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor



A gesztenyekrémhez:

  • 40 dkg fagyasztott, majd felolvasztott gesztenyepüré
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dl tejszín
  • 1 cs Zselatin fix
  • 2 tk rum/rumaroma



A tetejére:

  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg étcsokoládé



A darált kekszet összekeverjük a kókuszreszelékkel, a porcukorral, kakaóporral, majd összegyúrjuk a puha vajjal és a kávéval.

A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, s egyenletesen eloszlatjuk benne a kekszes tésztát.

A kiengedett gesztenyepürét villával vagy krumplinyomóval áttörjük, kikeverjük a mascarponéval és a rummal/rumaromával.

A tejszínből kemény habot verünk, több részletben a gesztenyekrémhez keverjük, végül hozzáadjuk a Zselatin fixet is.

A kekszes alapra simítjuk.

A tejszínt felforrósítjuk, de ne forraljuk, tördeljük bele a csokoládét, s keverjük simára, fényesre. Öntsük egyenletesen a gesztenyekrém tetejére.

A tortaformát fedjük le folpack-kal vagy alufóliával, s tegyük a hűtőbe dermedni 2-3 órára.

Vízbe mártott késsel szeleteljük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.