Volt már korábban egy nagyon hasonló csirkefasírt, s most úgy alakult, hogy idő hiányában nem volt lehetőség serpenyőben sütögetésre, így fogtam a kissé átalakított húsmasszát, hasábformába simítottam, s ment a sütőbe.
Ahol felvigyázás nélkül gyönyörűen megsült :-)
Kínálhatjuk frissen, melegen főzelék feltétjeként, teljesen hidegre hűlten viszont nagyon szép vékonyra szelhető, így szendvicsre is kerülhet felvágott, kolbász, stb. helyett!
Sárgarépás csirkefasírt
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 1 nagy szál sárgarépa
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 3 szál újhagyma vagy kicsi fej lila hagyma/salotta hagyma
- 1 dl tejszín (állati eredetű, 30%-os habtejszín)
- 5 dkg zabpehely
- só és bors
- kakukkfű (vagy bármilyen nekünk tetsző zöld fűszer)
- 1 tk étkezési szódabikarbóna
A csirkemellet ledaráljuk, majd összegyúrjuk a finomra reszelt sárgarépával, a zúzott fokhagymával, a finomra vágott hagymával.
Hozzáadjuk a zabpelyhet, a fűszereket, a szódabikarbónát, végül a tejszínnel jó alaposan összedolgozzuk - a hús és a zabpehely felveszi a tejszínt, nem lesz folyós a húsmassza!
Kb. 10x20 cm-es hasábformát kibélelünk sütőpapírral, vagy kikenünk vajjal és meghintjük zsemlemorzsával, s belesimítjuk a húsmasszát.
200 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük, 30 perc után érdemes beleszúrni egy tűt vagy hurkapálcát, tapad-e még rá, teljesen át kell sülnie!
Ha megsült, pihentessük kicsit a formában, majd tálaljuk akár melegen, akár hidegen tetszőleges körettel.
köszönöm, ezt is vittem. :) Zabpelyhes, úgyhogy ehetem.
VálaszTörlés