2018. május 25., péntek

Sárgarépás csirkefasírt


Volt már korábban egy nagyon hasonló csirkefasírt, s most úgy alakult, hogy idő hiányában nem volt lehetőség serpenyőben sütögetésre, így fogtam a kissé átalakított húsmasszát, hasábformába simítottam, s ment a sütőbe.

Ahol felvigyázás nélkül gyönyörűen megsült :-)

Kínálhatjuk frissen, melegen főzelék feltétjeként, teljesen hidegre hűlten viszont nagyon szép vékonyra szelhető, így szendvicsre is kerülhet felvágott, kolbász, stb. helyett!





Sárgarépás csirkefasírt


Elkészítési idő: 60 perc


Hozzávalók:


  • 50 dkg csirkemell filé
  • 1 nagy szál sárgarépa
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 3 szál újhagyma vagy kicsi fej lila hagyma/salotta hagyma
  • 1 dl tejszín (állati eredetű, 30%-os habtejszín)
  • 5 dkg zabpehely
  • só és bors
  • kakukkfű (vagy bármilyen nekünk tetsző zöld fűszer)
  • 1 tk étkezési szódabikarbóna



A csirkemellet ledaráljuk, majd összegyúrjuk a finomra reszelt sárgarépával, a zúzott fokhagymával, a finomra vágott hagymával.

Hozzáadjuk a zabpelyhet, a fűszereket, a szódabikarbónát, végül a tejszínnel jó alaposan összedolgozzuk - a hús és a zabpehely felveszi a tejszínt, nem lesz folyós a húsmassza!

Kb. 10x20 cm-es hasábformát kibélelünk sütőpapírral, vagy kikenünk vajjal és meghintjük zsemlemorzsával, s belesimítjuk a húsmasszát.

200 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük, 30 perc után érdemes beleszúrni egy tűt vagy hurkapálcát, tapad-e még rá, teljesen át kell sülnie!

Ha megsült, pihentessük kicsit a formában, majd tálaljuk akár melegen, akár hidegen tetszőleges körettel.



1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.