Tényleg sűrűn készül nálunk csiga :-)
Ez a villámgyors fajta, amit most az édes csigák után hirtelen felindulásból sósra hangoltam.
Uramatyám, de finom volt... Langyosan szinte már az abbahagyhatatlan kategória, de a túrós tésztának hála, másnap, sőt harmadnap is élvezetesen friss volt!
A töltelékkel úgy játszunk, ahogy akarunk: lehet variálni a sajtokat, ami lehet füstölt, natúr, karakteres ízű vagy valamilyen ízesített is akár. Dúsíthatjuk sonkával. A natúr sajtot lehet fűszerezni fokhagymával, lila hagymával, friss vagy szárított zöld fűszerekkel.
Csak a hűtő/kamra tartalma szab határt, mikor milyen csiga bukkan elő a sütőből!
Sajtkrémes csiga
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók kb. 16 db csigához:
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 5 ek tej
- 5 ek olaj
- 1 tk. sütőpor
- csipet só
A töltelékhez:
- 20 dkg natúr krémsajt vagy 2 tubus ömlesztett sajt
- 10 dkg reszelt sajt
- só, bors...
- ... és egyéb ízlés szerinti fűszerek, ízesítők
A túrót simára keverjük sóval,
hozzáadjuk a tejet és az olajat, végül a sütőporral összekevert liszttel sima,
nem ragadós tésztát gyúrunk.
A túró minőségétől függ: ha a tészta ragad, nyugodtan
adjunk hozzá kevés lisztet, ha viszont nem állna össze, tejjel lazítsuk.
Lisztezett munkalapon kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk a tésztát,
megkenjük a sajtos töltelékkel.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A feltekerésnél választhatunk. Ha a hosszabbik oldalánál
kezdjük, tenyérnyi méretű csigákat kapunk, ha a rövidebbik oldala
felől csavarjuk fel, akkor kb. akkorákat, mint egy pogácsa.
A feltekert tésztát éles késsel ujjnyi vastag szeletekre
vágjuk, sütőpapírral borított tepsire ültetjük őket, és az előmelegített
sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Akkor van készen, ha a sajt és a tészta is szemmel láthatóan aranyszínűre sült.
Hagyjuk langyosra hűlni, s utána már fogyasztható is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.